Türk Gölge Oyunu (Karagöz-Hacivat) ve Eğitimde Oyunlaştırma

EĞİTİMİN AMACI
Unutulmaya yüz tutmuş öz tiyatromuzun, öz kültürümüzün değerlerinden olan Karagöz – Hacivat sanatını; proje,yapım,oynatım, gösteri düzenleme olmak üzere tüm aşamalarıyla anlatmak, tanıtmak ve yaşatmaktır.
Türk Gölge Oyunu Karagöz-Hacivat konusunda bilgi ve deneyimleri artmış eğitmenler, görev yapacakları eğitim kurumlarında öğrencilerine öz kültürümüzü ve bu sanatı aşılayabilir ve bundan sonraki yaşamlarında değerlerine sahip çıkan bilinçli bireyler yetiştirebilirler.
EĞİTİMİN İÇERİĞİ
- Geleneksel Türk Tiyatrosu
- Türk Gölge Oyunu ve Tarihçesi
- Türk Gölge Oyunu Hakkında Bilinmesi Gerekenler
- Türk Gölge Oyunu Bölümleri
- Karagözde Tipler ve Özellikleri
- Tasvirlerin Hammaddeleri
- Deriden Tasvir Yapımı
- Asetattan Tasvir Yapımı
- Örnek Deri ve Asetat Tasvirler
- Eğitimde Türk Gölge Oyunu uygulamaları
- Örnek Oyun Senaryoları
- Eğitimde Senaryolaştırma ve Örnekleri
- Oynatım İçin Gereken Malzemeler
- Oynatım
- Uygulamalı Asetattan Tasvir Yapımı
- Uygulamalı Eğitimde Oynatım Örnekleri
EĞİTİM SÜRECİ HAKKINDA BİLGİ
- Eğitim Süresi : 30 gün
- Eğitim Türü :Uzaktan Eğitim ile video ders
- Belgelendirme : Üniversite onaylı sertifika
- Sınav : Eğitim süresi (30 gün) içerisinde videolarınızı izleyip, sınavınızı en az 50 puan alarak tamamlamanız gerekmektedir. Her katılımcının 3 adet ücretsiz sınav hakkı bulunmaktadır. Sınavı başarı ile tamamlayan kursiyerlerin sertifikası bir sonraki ay E-Devlet'e yansıtılmaktadır.
- Başvuru : Kursiyer, internet sitemizden üyelik hesabı oluşturup katılmak istediği eğitime kayıt ol seçeneği ile başvurusunu ve ödemesini yapar.

Eğitmen
Dr.Öğrt.Üyesi Erdinç ÖCAL
1980 yılında Trabzon’da doğmuştur. 2003 yılında Gazi Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Aynı üniversitede 2007 yılında yüksek lisans, 2014 yılında ise doktora eğitimini tamamlamıştır. 2000-2003 yılları arasında Başkent Tiyatrolarında drama liderlik eğitimi almıştır. 2000-2016 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatrolarında, yönetmen, oyuncu, reji asistanı, sahne amiri, drama eğitmeni olarak görev yapmıştır. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel Türk Tiyatrosu (Kukla ve Ortaoyunu) alanında somut olmayan kültürel miras taşıyıcısıdır. Muş Alparslan Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapmakta olup, ilgi alanları arasında “eğitimde drama, kukla, karagöz-hacivat, eğitimde alternatif yöntemler” konuları yer almaktadır.
Daha Detaylı bilgi için Tıklayınız..